Woontips
Maak jouw woning klaar voor de kerst

Maak jouw woning klaar voor de kerst

Wanneer je denkt aan de winter, denk je misschien aan sneeuw en kou. Maar in sommige delen van het land is het niet zo koud. In feite, in veel gebieden is het rond de 20 graden Celsius! Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot het einde van de winter om naar buiten te gaan en in je tuin te werken. Je kunt nu al beginnen met het voorbereiden van je tuin voor de kerst!

Haal de kerstboom uit de kast

Kerstmis is een tijd van vreugde en verbondenheid met onze dierbaren. Maak het extra bijzonder door je huis in te richten met leuke en festieve kerstdecoraties. Eén van de belangrijkste elementen is natuurlijk de kerstboom. Wanneer je deze uit de kast haalt, vergeet dan niet om hem goed te inspecteren op eventuele beschadigingen. Zorg ervoor dat hij stevig in zijn standaard staat en vervang eventuele versleten onderdelen. Bijpassende verlichting maken het plaatje compleet. Denk aan kaarsjes, lichtjes of een mooie ster die bovenop de boom prijkt!

Zet de kerstboom in de vensterbank

Een echte kerstboom in je huis? Misschien denk je wel dat het te veel werk is of dat je niet genoeg ruimte hebt. Toch is het heel simpel om een kleine boom in je vensterbank te zetten. En het staat natuurlijk erg sfeervol!

Wat heb je nodig?
– Een kleine kerstboom
– Potgrond en/of mossa
– Een schaal of emmer waarin de boom past
– Eventueel: lichtjes, ornamenten en/of snoer Arrangeren:
1. Vul de schaal met potgrond of mossa, zodat de boom stevig kan staan.
2. Zet de boom in de schaal en eventueel versier hem met lichtjes, ornamenten of een snoer.
3. Zet hem vervolgens op een mooie plek in huis, zoals bijvoorbeeld in de vensterbank!

Hang de kerstversiering aan de boom

In Nederland komt Kerstmis op 25 december. Op deze dag vieren we het feest van het kerstkindje Jezus. Veel mensen versieren hun huis en tuin met Kerstversieringen. Dit doen ze om in de sfeer van Kerstmis te komen. Ook hangen ze een Kerstboom in hun huis op. Dit is een grote boom die vaak in de woonkamer staat. Deze boom wordt versierd met lichtjes, ballen, slingers en kerstfiguren. Soms wordt er ook een angel bovenop de boom gehangen.

De meeste mensen halen hun kerstboom bij de supermarkt of een tuincentrum in de week voor Kerstmis. Als je dat doet, moet je ervoor zorgen dat je hem snel in huis haalt, want anders gaat hij dood. Een droge boom is namelijk heel gevaarlijk, want hij kan gemakkelijk in brand vliegen. Als je er toch eentje wilt kopen, moet je ervoor zorgen dat je hem goed insmeert met water en dat hij niet te close

Maak een Kerstman van papier

In de aanloop naar kerstmis is het leuk om samen met je kinderen een aantal kerstversieringen te maken. Eén van die versieringen is een papieren Kerstman. Dit is hoe je hem maakt:

1. Neem een vel A4-papier en vouw het dubbel, zodat je twee identieke helften krijgt.
2. Knip langs de vouwlijn en open het papier weer. Je hebt nu twee gelijke rechthoeken.
3. Vouw één van de rechthoeken nogmaals dubbel, zodat je weer een halve A4 krijgt.
4. Knip langs de vouwlijn en open het papier weer. Nu heb je twee gelijke driehoeken en één halve rechthoek (het andere blad).
5. Pak het blad met de driehoekjes en knip één van de hoeken eraf, zodat je een cirkelvorm krijgt wanneer je het blad opvou

Pak de cadeautjes in

Als je nog wat laatste cadeautjes moet kopen voor onder de kerstboom, doe dat dan zo snel mogelijk. Koop ook wat leuke kerstversiering om je huis gezellig mee op te fleuren. Zo maak je echt iets bijzonders van de feestdagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *