Woontips
Maak jouw woning compleet met droogbloemen

Maak jouw woning compleet met droogbloemen

De zomer is in volle gang en dat betekent dat er weer volop bloemen in de tuin staan. Maar wat als je liever binnen wilt genieten van de mooie bloemen? Dan zijn droogbloemen een perfecte oplossing! Lees in dit artikel alles over hoe je droogbloemen kunt gebruiken om jouw woning te decoreren.

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn bloemen die zijn gestoomd of gedroogd. Deze bloemen kunnen langer meegaan dan versgeplukte bloemen en zijn daarom een populaire keuze voor boeketten en corsages.

Soorten droogbloemen

Droogbloemen kunnen een leuke en mooie aanvulling zijn op je interieur. Ze zijn gemakkelijk te verkrijgen en relatief goedkoop. Er zijn veel verschillende soorten droogbloemen die je kunt uitproberen.

Sommige van de meer populaire soorten droogbloemen zijn: Alstroemeria, Amaranth, Aster, Babys breath, Bells of Ireland, Calendula, Carnation, Celosia, Chrysanthemum, Cockscomb, Cosmos, Dahlia, Dried Lavender Bunches, Eucalyptus Globulus Spray en Gypsophila Paniculata Spray.

Voor- en nadelen van droogbloemen

Voordelen van droogbloemen:

-Droogbloemen zijn duurzaam en kunnen daardoor lang meegaan.
-Ze zijn een budgetvriendelijke optie, omdat je ze niet hoeft te vervangen zoals je wel moet doen met verse bloemen.
-Droogbloemen hebben weinig onderhoud nodig en zijn daardoor makkelijk in gebruik.
-Ze zijn veelzijdig en kunnen in verschillende arrangementen worden geplaatst.

Nadelen van droogbloemen:
-Droogbloemen kunnen stoffig worden en dit kan vervelend zijn voor mensen met allergie├źn.
-Als ze niet goed bewaard worden, kunnen droogbloemen snel verkleuren of breken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van droogbloemen?

Als je droogbloemen wilt gebruiken om je huis mee op te fleuren, is het belangrijk dat je weet welke bloemen geschikt zijn voor droging. Niet alle bloemen zullen er even mooi uitzien na het drogen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je keuze.

Wat je moet weten voordat je begint:
– Droogbloemen kunnen hun kleur veranderen tijdens het drogenproces. Sommige bloemen worden donkerder, terwijl andere juist lichter worden. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de kleur van de bloemen die je wilt gebruiken.
– De bloemblaadjes kunnen afbrokkelen wanneer ze drogen, dus als je een volle bos wilt maken, moet je ervoor zorgen dat er voldoende blaadjes overblijven om de bloem te bedekken.

Hoe maak je een bos droogbloemen?

Droogbloemen zijn bloemen die door middel van een speciale droogtechniek zijn behandeld, waardoor ze langdurig mooi blijven. Een bos droogbloemen is dan ook een ideale manier om je huis te sieren met bloemen die niet snel verwelken. Bovendien zijn droogbloemen vaak goedkoper dan versgeplukte bloemen en hoeven ze minder verzorging. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je eenvoudig zelf een bos droogbloemen kunt maken.

Je hebt hiervoor nodig:
– 1 bundel gedroogde bloemen (bij voorkeur verschillende soorten en maten)
– 1 el lijm of lijmpistool
– 1 schaar
– eventueel extra accessoires (vazen, ribbons, etc.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *